Dutch Cuisine: Een Culinaire Filosofie die Verder Gaat dan het Bord

Inleiding: Dutch Cuisine als Levenswijze

We zijn er trots op dat we de filosofie van Dutch Cuisine in onze keuken kunnen brengen. Dutch Cuisine is meer dan een culinaire stijl; het is een beweging die streeft naar een duurzamere, bewustere en gezondere manier van eten. Deze beweging is gebaseerd op vijf principes: cultuur, gezondheid, natuur, kwaliteit en waarde. Deze principes zijn niet alleen richtlijnen voor chefs maar ook voor de consument.

Het Gerecht als Verhaal: Seizoensgebonden en Lokaal

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Dutch Cuisine is het idee dat het gerecht op ons bord moet vertellen waar in Nederland en in welk seizoen we ons bevinden. Dit betekent dat we bij Grebbelounge streven naar het gebruik van 80% seizoensproducten, waar mogelijk van Nederlandse bodem, en 20% buiten het seizoen. Dit is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook voor de planeet.

“Bij Grebbelounge zijn we toegewijd aan deze principes en werken we nauw samen met lokale boeren en leveranciers om u de meest verse en duurzame ingrediënten te bieden.”

Gezondheid: Goed voor Ons en Onze Aarde

We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde! Ons streven is om 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis te gebruiken in onze gerechten.

Natuur: Eerlijk en Veelzijdig Eten

De biodiversiteit van de natuur geeft aan wat er voorhanden is. Eerlijk en veelzijdig eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen aan natuurlijke producten biedt, zonder kunstmatige toevoegingen. We zijn creatief om een geheel product toe te passen en niet alleen de meest voor de hand liggende delen. Van kop tot staart, zonder verspilling. Ons streven is om te werken met wat de natuur ons biedt, zonder gebruik van kunstmatige toevoegingen en met een no waste-beleid.

Kwaliteit en Waarde: Bewust Kopen, Koken en Eten

We herkennen kwaliteit en smaak! We kopen, koken en eten bewust. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst, de producent en de mensen die er op deze wijze mee omgaan. We kopen daarom niet alleen op prijs, maar letten ook op kwaliteit. We investeren in gezonde producten, gezond eten en de kennis daarover. Ons streven is het gebruik van eerlijke kwaliteitsproducten; waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur, vers en regionaal of lokaal geproduceerd.

Conclusie: Een Uitnodiging om Dutch Cuisine te Beleven bij Grebbelounge

Dutch Cuisine is een fascinerende mix van traditie en innovatie. Het is een keuken die zowel eenvoudige, hartverwarmende gerechten als complexe culinaire creaties kan bieden. Bij Grebbelounge nodigen we u uit om deze rijke en gevarieerde keuken zelf te ervaren. Of u nu op zoek bent naar een authentieke Nederlandse maaltijd of uw smaakpapillen wilt verrassen met iets nieuws, bij ons bent u aan het juiste adres.